West-Europa staat nu voor “TOTALE FINANCIËLE COLLAPSE” – deskundigen en analisten luiden dringend de noodklok

West-Europa staat voor “totale ineenstorting” door catastrofale schaarste en prijsstijgingen rond voedsel, kunstmest, energie en industrie, waarschuwt David Dubyne, te horen in de Situation Update podcast van vandaag (hieronder). Zilvergoeroe David Morgan, ook te zien in de podcast van vandaag, voegt daaraan toe dat Europese banken geconfronteerd worden met de mogelijkheid van systeemfalen (en “bail-ins”) als gevolg van blootstelling aan energiemarkten en de wens van West-Europese regeringen om geld te blijven drukken in een poging om de verwoestende energieschaarste, die nu onomkeerbaar is, aan te pakken.

Amerikaanse banken zijn ook blootgesteld aan de Europese economieën, wat betekent dat een faillissement van West-Europese banken, regeringen en valuta’s zich als een besmetting naar de Verenigde Staten en de dollar zal verspreiden. Zonder oplossingen in zicht – en zonder bereidheid bij de Europese politici om zelfs maar te overwegen hun zelfmoordbeleid dat tot deze crisis heeft geleid, terug te draaien – lijkt het erop dat West-Europa gedoemd is tot een gelijktijdige ineenstorting van voedsel, energie, industrie, landbouw en valuta.

Poetin, zo lijkt het, zal toch geen oorlog met de NAVO hoeven te voeren. De NAVO-landen vernietigen zichzelf met verbazingwekkende snelheid.

De dood van de koningin betekent de dood van de westerse beschaving

De dood van koningin Elizabeth II had niet op een beter moment kunnen komen, want de dood van West-Europa zal waarschijnlijk niet ver voor ons liggen. De koningin is gestorven, maar ook gezond verstand, rationaliteit, financieel gezond verstand en landbouwintegriteit. Geen beschaving kan overleven zonder voedsel, energie en geld, en de leiders van West-Europa zijn vastbesloten om alle drie te vernietigen.

Nu zijn we nog maar een paar maanden verwijderd van het moment waarop we met afgrijzen zullen toekijken hoe tientallen jaren van ‘virtue signaling’ en slechte beleidsbeslissingen hun vruchten afwerpen en West-Europa op de knieën dwingen met een niveau van verwoesting dat sinds de Tweede Wereldoorlog niet meer is vertoond.

Om aan te geven hoe erg het is, dreigt de regering van Zwitserland nu met een gevangenisstraf van drie jaar voor iedereen die zijn huis warmer maakt dan 19 graden Celsius (ongeveer 66 graden F). Naar verluidt zal ook het verwarmen van water boven 60 (C) een strafbaar feit worden, en als dat ook geldt voor koken, dan zal niemand in Zwitserland water kunnen koken zonder een misdadiger te worden.

Blijkbaar gaat de Zwitserse regering een golf van “temperatuurpolitie” loslaten om bij mensen binnen te vallen en hun binnentemperatuur te meten om er zeker van te zijn dat niemand het echt warm heeft. Zelfs als je je huis met hout verwarmt, kun je in de gevangenis belanden omdat je te veel warmte produceert.
De ondergang van Europa zal zich verspreiden naar vele andere naties

Helaas zal deze zelf toegebrachte vernietiging niet ophouden bij de val van West-Europa. Tenzij het traject van dit alles onmiddellijk wordt omgegooid, zal de catastrofe zich uitbreiden naar alle westerse naties, waaronder de Verenigde Staten, Canada, Australië en Japan, en hun industrie, vastgoedwaarden, BBP’s en valuta’s doen instorten. We kijken naar de systemische, onverbiddelijke vernietiging van de Euro, de Yen en zelfs de dollar, gecombineerd met wereldwijde de-dollarisatie pogingen die al vergevorderd zijn door China, Rusland, India en Saudi-Arabië.

Het tijdperk van overvloed is voorbij. Bereid je voor op het tijdperk van ineenstorting.

Waar komt het op neer? Tenzij er onmiddellijk een radicale koerscorrectie wordt omarmd, zal West-Europa in 2023 een catastrofale ineenstorting meemaken, waarbij “ineenstorting” wordt gedefinieerd als 50% of meer van de bedrijven en industrieën die hun activiteiten staken, wat leidt tot massale armoede en woedende opstanden over het hele continent, in combinatie met wijdverspreide hongersnood en sterfgevallen door blootstelling (bevriezing).

De ineenstorting van de Verenigde Staten zal langer duren om volledig uit te spelen, maar het is ook onvermijdelijk. De dollar zal spoedig geschiedenis zijn, en de financiële solvabiliteit van de Amerikaanse regering zal vrijwel van de ene dag op de andere verdampen.

Zowel de VS als Europa zullen eindigen in massale opstanden, revoltes en gewelddadige revoluties, zo ziet het er naar uit. Geen wonder dat de globalisten wanhopig proberen miljarden te doden met vaccins tegen biowapens en kunstmatig veroorzaakte hongersnood.

Een deel van deze poging is overigens opzettelijk, zodat de Westerse naties hun schulden kunnen “zuiveren” door overmacht af te kondigen en daarmee alle financiële verplichtingen kwijt te schelden, zowel aan de houders van schatkistschulden als aan de ontvangers van uitkeringen onder hun eigen bevolking. Iedereen die een pensioen van de federale overheid ontvangt, bijvoorbeeld, zal hoog en droog komen te staan. Erger nog, degenen die nog valuta’s als de Euro, de Yen of de Dollar bezitten, zullen blij zijn als ze 5 cent per dollar krijgen, zodra de “grote reset” volledig is gerealiseerd.

Met andere woorden, al die sukkels die voor de FBI werkten, zullen met niets achterblijven. Dat is inclusief de 87.000 nieuwe IRS agenten die nog steeds denken dat ze Amerikanen gaan terroriseren, maar die binnenkort naar voedselresten zullen moeten zoeken.
Economiedeskundige Tuomas Melinen waarschuwt dat de Europese catastrofe slechts “weken” van ons verwijderd is voordat “chaos” wordt ontketend

“Ik zeg u, mensen, dat de situatie in #Europa veel erger is dan velen begrijpen,” twitterde Tuomas Malinen, PhD en CEO van GnS Economics in Helsinki, Finland:

We staan in wezen aan de rand van een nieuwe bankencrisis, een ineenstorting van onze industriële basis en huishoudens, en dus aan de rand van de ineenstorting van onze economieën.

Malinen schrijft ook op Substack.com en heeft columns gepubliceerd door The Epoch Times.

Malinen waarschuwt mensen om voedsel, water, geld en hout in te slaan, en gaat in wezen “volledig prepper” voor iedereen die wil luisteren. Helaas zullen de meeste Europeanen en de meeste Amerikanen nog steeds niet luisteren, en ze zullen totaal onvoorbereid zijn als het allemaal gebeurt.

Malinen zegt dat Europa slechts “weken” of maanden (op zijn hoogst) heeft voordat de “chaos” toeslaat.

Hoor van nog twee experts: Morgan en Dubyne, ontrafelen de waarheid over geld, voedsel en landbouw

De Situation Update van vandaag is een twee uur durende “dubbele David” special met David Morgan en David Dubyne, gecombineerd met mijn eigen analyse, allemaal samenkomend in een verwoestende conclusie voor de mensheid.

Naar mijn mening is dit de belangrijkste podcast van het jaar (tot nu toe), en het is een volledige luisterbeurt waard:

https://www.brighteon.com/154448a9-484e-4bab-80a6-059753c14e81

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *